Élelmiszerbiztonság és biotermesztés

konyhakert részlet, TullnA washingtoni állami Egyetem hírei: brit Journal of Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány 343 rangos publikációt elemez. A kutatók összehasonlították a a bio- és hagyományos termesztéssel előállított növényi élelmiszerek tápértékét és biztonságosságát. A kutatócsoport szerint az utóbbi időben sokat javult az összehasonlító elemzések minősége és megbízhatósága. A tudósok megállapították, hogy a biotermesztés számos táplálkozási előnnyel jár. N műtrágyázás nélkül megnő a termények antioxidáns tartalma, így az ilyen terméket fogyasztók szervezete 20-40%-kal több antioxidánshoz jut. Szintetikus peszticidek hiányában megnő a növények ellenálló képessége a bennük termelődő többlet fenolok és polifenolok hatására, ugyanakkor a bennük kimutatható szermaradványok mértéke 10-100-szor kisebbnek adódik a hagyományos termesztésű növényekhez viszonyítva, míg kétszeresnek adódik a hagyományosan termesztett élelmiszernövények kadmium tartalma.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

faöntöző zsák

Téma: Friss hírek